پرزرواتیو های جدید صنعت کازمتیک نیز میتوانند مشکل زا باشند!

پرزرواتيو هاي جديد, صنعت كازمتيك, پرزرواتيو هاي سنتي, مواد نگهدارنده, پارابن فری, فساد محصولات كازمتيك, آلرژن جدید, آلرژي تماسي, ماده آلرژن .

کلمات کلیدی: پرزرواتیو های جدید, صنعت کازمتیک, پرزرواتیو های سنتی, مواد نگهدارنده, پارابن فری, فساد محصولات کازمتیک, آلرژن جدید, آلرژی تماسی, ماده آلرژن .

پرزرواتیو های سنتی یا مواد نگهدارنده سالهاست که در کانون توجه بسیاری از متخصصین ، قانون گذاران و دوستداران طبیعت قرار دارند و حتما شما هم داستان های پارابن و احتمال سرطان زا بودن آن را شنیده اید. هر چند بر اساس قوانین اتحادیه اروپا بکارگیری هرگونه ادعای “عاری بودن” یا ” Free claiming ” خود محل اشکال است اما ما هر روزه شاهد بکارگیری ادعای پرزرواتیو فری یا پارابن فری در محصولات هستیم.

حال سوال اساسی این است که آیا مواد جایگزین ارائه شده خود بی ضررند ؟

متخصصین علاوه بر این امر دغدغه دیگری نیز دارند و آنهم اینکه آیا ترکیبات جدید به تنهایی می تواند موجب محافظت کامل در برابر عوامل ایجاد فساد محصولات کازمتیک گردند ؟ یکی از تکنولوژی های ارائه شده برای مواد جایگزین پرزرواتیو های سنتی ،chelating technology است.

یکی از کمپانی های معروف اروپایی حدود ده سال پیش اقدام به معرفی ماده جدیدی تحت نام علمی : (‏caprylhydroxamic acid (CHA با ادعای امکان ارائه فرمولاسیون های پارابن فری نمود. در این ادعا آمده است ؛ گلایکول ها خواص ضد قارچی ضعیفی دارند ولی باکتریواستاتیک های قوی ای هستند لذا (caprylhydroxamic acid (CHA می تواند ارگانیک اسید ایده آلی باشد زیرا هم در اسیدیته خنثی فعال است و هم دارای قابلیت chelating قوی ای برای Fe2 +و Fe3+ است.

میدانیم که رشد مخمرها در محیط های با میزان آهن محدود شده کاهش می یابد. سری اول محصولات مرتبط به صورت ترکیبی از CHA و گلایکول ها ارائه شد و محصولات متنوعی با خواص نسبتا مناسب و پوشش خوب به صورت  (CHA + caprylyl glycol), (CHA + glyceryl caprylate), (CHA + ethylgexylglycerin) در سال ۲۰۰۸ به مارکت ارائه شد.

البته به علت قیمت بالای این مواد بعدا ترکیباتی از این ماده به همراه مواد ارزان تری همانند گلایکول های آروماتیک مانند فنوکسی اتانول ، بنزوئیل الکل و فنیل اتیل الکل نیز ارائه شد که به عنوان یک جایگزین مورد استقبال قرار گرفت و وارد فرمولاسیون های متعددی از جمله انواع کرم ، لوسیون ، ژل و شامپو شد.

آلرژن جدید 
(‏caprylhydroxamic acid (CHA

در سال ٢٠١۶ درماتولوژیست های فنلاندی به سر تیمی Ackermann L نوعی آلرژی تماسی ناشی از استفاده از نوعی کرم مرطوب کننده را گزارش نمودند و پس از بررسی های دقیق تر دریافتند ترکیب پرزرواتیو این کرم phenoxyethanol, caprylhydroxamic acid, و methylpropanediol بوده است. بررسی بر روی ٣٩ بیمار مبتلا به این نوع از آلرژی در ۴ کلینیک پوست در فنلاند با انجام پچ تست مشخص نمود عامل آلرژی زایی caprylhydroxamic acid یا نمک پتاسیم آن است و حساسیتی به دو ماده قدیمی تر و معروف phenoxyethanol و methylpropanediol در این بیماران دیده نشده است.

پرزرواتیو های جدید, صنعت کازمتیک, پرزرواتیو های سنتی, مواد نگهدارنده, پارابن فری, فساد محصولات کازمتیک, آلرژن جدید, آلرژی تماسی, ماده آلرژن .

این یافته با عنوان یافتن ماده آلرژن جدید در سال ٢٠١٧ به دنیا گزارش شد و از محققین درخواست شد تا تحقیقات گسترده تری را در باب مشتقات و ترکیبات متنوع حاوی Caprylhydroxamic acid صورت پذیرد. مقاله این تحقیق تحت عنوان زیر ارائه شده و در پاب مد قابل رویت است.

An epidemic of allergic contact dermatitis caused by a new allergen, caprylhydroxamic acid, in moisturizers

‏Caprylhydroxamic Acid نوعی اسید آمینه مشتق شده از نارگیل است و به صورت ترکیبات متنوع از جمله (‏Caprylhydroxamic acid, glyceryl caprylate, glycerin (CAS:7377-03-9, 26402-26-6, 56-81-5 در ترکیب محصولات نسبتا معروف وجود دارد که ادعای صد در صد طبیعی را نیز به یدک می کشد و قابلیت اتصال و chelating به آهن را دارا می باشد. این ماده همچنین دارای خواص سورفکتانتی و امولسیفایری نیز می باشد.

✍️ دکتر محمد بقایی
دکترداروساز و پژوهشگر صنعت کازمتیک
مشاور اداره کل فرآورده های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو

edited by artan akheri
دکتر محمد بقایی

دکتر محمد بقایی

دکتر داروساز و پژوهشگر صنعت کازمتیک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط